Nie wprowadzą czegos pod Lpg to ludzie kupia inny model auta. Teraz fajna oferte ma np Opel silnik 1,4T 140 koników :diabelski_usmiech
LPG - czy założyłbyś jeszcze raz?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez OctavianosZamieszczone przez yunior81Zamieszczone przez OctavianosNie przewiduje się silnika 1.6 MPI 105KM na polskim rynku, ani żadnym w UE, gdyż nie spełnia euro V...i koniec tematu. Jak np wspomniany przez Piotrka Opel, który ma ofertę LPG w praktycznie całej gamie modeli. Jeśli rynek polski jest aż tak nieistotny dla Skody, to przestaną obowiązywać naklejki na tylnych szybach "Nr 1 w Polsce"
. Powiedzmy sobie szczerze, ludzie na TSI się nie rzucą, bo LPG nie ma w ofercie. Silnik 1.6 MPI był najczęściej wybieranym silnikiem i dzięki niemu Octavia zajmowała wysokie miejsce w rankingach sprzedaży. Jedynym wyjściem jest oferta instalacji w rodzaju LPDi do TSI i co ważniejsze w rozsądnych pieniądzach. A jeśli na zwykłe Landi sekwencyjne salony sobie życzą niecałe 5 tys, to za takie LPDi będą sobie życzyć z 15 tys - sukces murowany :diabelski_usmiech, ale na zasadzie kamienia u szyi
. Jest szykowana instalacja dotryskowa Landi do TSI, ale to jest zapchajdziura w stylu "a może ludzie to łykną". Wątpię, żeby Skoda wprowadziła MPI w O3, a że rynek próżni nie znosi, to słupki sprzedaży się nieco poprzesuwają i życie będzie toczyło się dalej.
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NortheuszJest szykowana instalacja dotryskowa Landi do TSI, ale to jest zapchajdziura w stylu "a może ludzie to łykną"Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrzej.PZamieszczone przez NortheuszJest szykowana instalacja dotryskowa Landi do TSI, ale to jest zapchajdziura w stylu "a może ludzie to łykną". Mniej więcej w podobnym tonie wypowiadali się pracownicy Skody, z którymi kiedyś miałem okazję dłużej pogawędzić
. Masz taki dotrysk w TSI i tak: w mieście, niskie obroty - praca tylko na PB, silnik dostaje na trasie w p...ę - przełączanie się na PB. Jednym słowem - zysk żaden. No, ale nikt nie powie, że Skoda nie ma LPG w ofercie
ad:.
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrzej.PByle szybciej - wczoraj chyba 5 min. czekałem na obsługę na stacji. W tym czasie bym zatankował, a może nawet i zdążył zapłacić.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
U nas na Lukoilu jakos w lutym przyjechal nowy dystrybutor, ale nie zastanawialem sie nad tym czy to juz taki czy jeszcze nie.
Na Auchanie gosc mi powiedzial, ze oni i tak beda nalewac sami, nawet jak przepisy sie zmienia. Na Shellu pewnie tez. Na BP to laski z tipsami przestana sie meczyc z ubieraniem kamizelki oraz rekawicy :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrzej.PByle szybciej - wczoraj chyba 5 min. czekałem na obsługę na stacji. W tym czasie bym zatankował, a może nawet i zdążył zapłacić.
ja tankuje na shellu, nie czekam a jak już stoję z uwagi na kolejkę innych aut do lpg, nie narzekam na obsługę a wręcz przeciwnie, i wcale nie śpieszno mi do samoobsługi, tu już nie chodzi o mnie tylko o ludzi faktycznie którzy mają lewe ręce to dopiero będą kolejkia ile cena zleci, i tak jest tanio w porównaniu do innych paliw, dla mnie może być tak jak jest ale to tylko moje zdanie
Komentarz
-
-
No z nieumiejętnie tankującymi może być problem - pożyjemy, zobaczymy.
Ja z kolei liczę na to, że zwiększą liczbę stanowisk LPG - teraz często jest jedno (czasem podwójne), bardzo często sparowane z resztą paliw i mimo, że jest wolne, to miejsce blokuje tankujący diesla albo benzynę.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukas25wnormalnie będzie przelatywało do butli przez wifi lub bluetooth
Obniżą 2 gr , potem przy najbliższej podwyżce cen gazu podniosą o 4gr, ...nie po to gaz zakładałem żeby teraz się męczyć z tankowaniem :wink: , 2 dziadków i blondynka moga wykluczyć dystrubutor na pół godziny :lol:
Rozmawaiłem z prywaciarzem ze stacji lpg /tylko lpg/ że tak czy siak zostawią obsługę bo pobór gotówki , opłty kartami i ludzie może do nich będą przyjeżdzać z lenistwa...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukas25wZamieszczone przez baca10Zamieszczone przez lukas25wbaca10, :shock: można zaszaleć :yay::yay:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez baca10cena 2.33 zl/litr
Zamieszczone przez lukas25wSam żeś kiepski szwagier przejechal na ich gazie ponad 100kkm i zero problemów wiec pomyśl najpierw co napiszesz
Komentarz
-
Komentarz